Hoe zal de manier van leven, wonen en werken er in de toekomst uitzien? … deze vraag hield ons ook voor Covid-19 al bezig …

het zoeken naar antwoorden leidde tot de oprichting van Racocoon

modellen

Made in Kempen.jpg

join the team

VISIE

wij kiezen bewust voor een persoonlijke aanpak. Door aandachtig te luisteren en gericht vragen te stellen, streven we naar een ontwerp dat meteen goed zit. Het resultaat is uitgepuurd en warm, met oog voor het leefcomfort en respect voor de omgeving.

Functie

slim, flexibel en terug naar onze roots. Of een cocoon nu moet functioneren in een huiselijke of professionele omgeving, in een bos of op een recreatief domein. onze cocoons zullen u steeds een gevoel geven van thuiskomen.

iStock-520661228_edited.jpg

Methode

iStock-610261506_edited.jpg

wij geloven in compact ontwerpen, waarbij eenvoudige bouwvolumes aangenaam georiënteerd worden in zijn context en omgeving. Een logische schakeling van functies en ruimtes, ontworpen op menselijke schaal. Daarnaast ontwerpen we ‘groene’ woningen die in eerste instantie energiebewust zijn. Goede isolatie is hiervan de basis. Wonen is voor iedereen en voor alle budgetten.

schoonheid

het design moet in het bijzonder verwondering opwekken voor de schoonheid van de wereld om ons heen, en ons helpen haar elke dag opnieuw te ontdekken en ervan te houden. in onze cocoons willen we dat mensen zich opladen in een minimalistische ruimte en zich focussen op het hier en nu.

birgit andries, chief operating officer

Birgit.png

Birgit heeft altijd al een passie gehad voor het creëren van mooie dingen. Ze heeft jarenlang in de beauty- en mode-industrie gewerkt en heeft een groot gevoel voor interieurdesign. Naast het leiden van het Racocoon team, runt Birgit haar eigen 'home styling' bedrijf ‘Atelier Soho

 

Samen met haar partner Maarten is Atelier Soho uitgebreid met architectuur en bouw- en projectmanagement. De succesvolle integratie van deze diensten leidde tot de management buy-in in Racocoon.

Maarten stroobants, chief strategy officer

Maarten heeft jarenlange ervaring in de ICT en Human Resources sector. Zijn kennis en visie op Customer success management, project management, User Experience, enz. worden op slimme wijze vertaald naar de wereld waarin Racocoon opereert.

 

Hij is een groot voorstander van nieuwe manieren van werken (en leven) en is altijd in de weer om alle info die op het vlak van #remotework #WorkFromHome #WorkFromAnywhere beschikbaar is tot zich te nemen om vervolgens de relevante zaken in te zetten in het kader van de verdere groei van Racocoon

Maarten.png
18101806927116278_edited_edited.jpg

Hans de meester
founder

it always starts with one.

Hans groeide op in een vooruitstrevende familie waardoor hij ondernemen met de paplepel in de mond kreeg. De hout- en metaalsector zijn niet nieuw voor hem, de liefde ervoor al helemaal niet. Wanneer hij niet vlijtig met zijn neus achter een tekenprogramma zit, vinden we hem terug met vrienden in een gastronomisch restaurant of in de natuur. Bovendien is hij een enthousiasteling en technisch een klepper. Daarnaast verblijft hij nergens liever dan in zijn eigen Tiny home in kasterlee.

zijn Meerdere internationale reiservaringen hebben bijgedragen tot het ontwikkelen van zijn creativiteit en het ontdekken van nieuwe levensstijlen. een zwak voor de minimalistische stijl en apart design zie je terug in zijn creaties.

 

Hoe vrienden hem beschrijven?

enthousiast-creatief-doordacht.